Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Новини

Минали събития

19-23 март 2018 г. - Генерален Енергиен Ремонт

„Чувствам се ужасно изтощена и разбалансирана. Можете ли с Вашия апарат да ми презаредите батерията и да ми продухате енергийните канали?“ – заяви клиентката ми. В началото се засмях на желанието ѝ, но после си казах: “Защо пък не? Мога да го направя! Чрез енергийна СКЕНАР терапия!“. Така се роди лечебният курс „Генерален енергиен ремонт“ за повишаване на жизнената енергия и разчистване на блокажите по енергийните меридиани.

От 19 до 23 март ще преподавам този курс на терапевт от Ирландия и каня желаещи да се включат като пациенти. Ще се провежда по една процедура дневно в продължение на 5 последователни дни.

П.П. Цена на процедурата само 30 лв.

П.П.П. Курсът ще започне с безплатна Енергийна диагностика!

16- 17 април 2016 г.

Фестивал на Здравословния начин на живот - Здравей Здраве 7, гр. Пловдив. Д-р Мариета Желева ще изнесе лекция на тема: "От детските страхове до паническите атаки"

13 април 2016 г.

Д-р Желева обяснява и демонстрира лечение на детски страхове в предаването Мисия "Здраве" по Телевизия ТВ САТ КОМ: видео

19 май 2015 г.

Д-р Желева обяснява и демонстрира лечение на световъртеж в предаването "Здравето в кадър" по DCtv: видео от предаването.

10–16 октомври 2014 г.

Семинари за обучение на професионалисти по Техники за емоционална свобода (ТЕС) и Пренареждане на Матрицата с ТЕС. Водещ на семинарите беше ТЕС-Мастъра, автор на бестселъра „Пренареждане на Матрицата с ТЕС" и създател на едноименната терапевтична техника КАРЛ ДОСЪН. Д-р Желева завърши успешно 7-дневния семинар и беше включена в електронния регистър на сертифицираните практици по Пренареждане на Матрицата

На 25 септември 2014 г. - пресконференция за създаването на Българска Асоциация за Развитие на Енергийната Психология (БАРЕП).

Д-р Мариета Желева, Председател на научния съвет на Асоциацията, обясни пред журналистите как се отразява стресът на вегетативната нервна система и защо методите на енергийната психология с такава лекота елиминират психо-соматичните симптоми без лекарства и скъпи изследвания. Още за събитието

25-26 юли 2014 г. - Звукова Терапия

Д-р Желева взе участие в интензивен двудневен семинар с лектор Уейн Пери. Уейн Пери е един от водещите авторитети в звуковата терапия и вибрационно оздравителните процеси. Автор е на книгата „Звукова терапия“, преведена и на български език.

11-13 юли 2014 г. - ADVANCED INTEGRATIVE THERAPY (AIT)

Д-р Желева завърши базовия модул на обучителната сертификационна програма по AIT с водещ Мишел Шапиро. Advanced Integrative Therapy (AIT) съчетава различни направления в психотерапията и енергийната психология в една последователна, ясно структурирана, терапевтична система, насочена към изцелението на ума, тялото и душата, взимайки предвид уникалният житейски процес на всяка отделна личност.

1- 2 май 2014 г. - Фестивал на Здравословния живот - Здравей Здраве, гр. Пловдив

Д-р Мариета Желева взе участие на фестивала с лекция на тема: «Негативните емоции – защо ни разболяват и как да си помогнем»

Пълен запис на лекцията можете да видите тук.

13 януари 2014 г.

д-р Желева бе гост в предаването Делници на Tелевизия Евроком с тема: Методи за лечение на Вегетативната дистония.

20 - 23 Октомври 2011 г. - EMDR сертификационна програма

Д-р Желева завърши успешно първите два учебни модула на Сертификационната програма по EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) на EMDR Europe Association (17 - 20 Март 2011 г. и 20 - 23 Октомври 2011 г.)

Обучението е предназначено само за лекари-специалисти и има за цел придобиване на правоспособност за сертифициран EMDR терапевт, документирана с международно признат сертификат.

Курсът се ръководеше от д-р Уди Орен, председател на EMDR Europe Association и директор на Israeli EMDR Institute, обучен лично от създателя на метода д-р Франсин Шапиро. Д-р Орен е клиничен психолог със специализация в работата с тревожни разстройства, емоционални травми причинени от воени действия, както и психологическите аспекти при тежки заболявания.

Методът EMDR е иновативна психотерапия, която досега успешно е помогнала на стотици хиляди хора, имащи психологически затруднения и проблеми, в основата на които стоят някакъв вид емоционално травматични преживявания, като сексуални малтретирания и други видове инциденти и насилие. EMDR е успешна също и при третирането на оплаквания като тревожност, проблеми свързани със себеоценката и други свързани с тревожността разстройства.

Вече съществуват огромен брой научни изследвания доказващи ефективността на EMDR, превръщайки го в най-обстойно изследвания метод третиращ преработката на емоционално травматичен материал.

Повече за EMDR на http://integral-bg.eu/content/view/50/58/

EMDR сертификационна програма

17 - 22 Май 2011 - сертификационен тренинг по метода SDW

Д-р Желева взе участие в проведения за първи път в България шестдневен сертификационен тренинг по метода SDW (Soul Detective Work) – I, II и III ниво

Обучението се проведе от създателката на техниката SDW д-р Барбара Стоун, клиничен психолог и психотерапевт, сертифициран преподавател и консултант на Association for Comprehensive Energy Psychology - USA и Energy Medicine University – USA.

Тя е автор на няколко книги, между които световно известната „Invisible Roots: How Healing Past Life Trauma Can Liberate Your Present”.

SDW е една от техниките на иновативното направление „Енергийна Психология“, насочена към балансиране на физиологичните, емоционални, когнитивни и енергийни параметри на човешката същност, с цел съхраняване и възстановяване на здравето. За разлика от повечето Техники на Енергийната Психология, чийто цели са насочени към актуалното физиологично, емоционално и енергийно състояние на човека, SDW отива отвъд тези пластове, адресирайки работата си към трансперсоналните и трансбиографични енергийни отпечатъци в душата на човека. С помощта на тази техника става възможно откриването на невидимите корени на някои от актуалните емоционални проблеми на хората в преживените травматични събития в някои от миналите им реинкарнации. SDW протоколите, които д-р Барбара Стоун е разработила, помагат на хората да продължи напред в живота си, освободен от приковаването си към тези проблеми.

Повече за SDW на http://integral-bg.eu/content/view/108/125/

SDW обучениеSDW обучение

Д-р Желева обяснява и демонстрира лечение на синузит при Гала в На Кафе (07.01.2011)


Вижте клипа д-р Желева при Гала и в YouTube

За първи път в България - WHEE

От 30.09 до 03.10.2010 г. в София се проведе Сертификационен тренинг по WHEE - “Wholistic Hybrid Derived From EMDR and EFT”

WHEE е една от най-новите техники на направлението Енергийна Психология. Отималното съчетаване на елементи от EMDR и EFT я прави една от най-ефективните меридианни техники, като промените постигани с помощта й са изключително бързи, безболезнени и водят до лечебно въздействие върху всички нива на човешката същност. Практиката показва, че при 85–90% от клиентите WHEE дава изключително бързи резултати, дори още след първата процедура.

Д-р Желева беше измежду малкото участници в този първи за България тренинг по WHEE, които имаха удоволствието да бъдат обучени и да получат своя Сертификат за практика лично от създателя на този изключително перспективен лечебен метод д-р Даниел Бенър.

WHEE обучениеWHEE обучениеWHEE обучение


30 октомври 2010, гр. Пловдив
Фестивал на Здравословния живот - Здравей Здраве
Д-р Мариета Желева взе участие на фестивала с лекция на тема:
«Лечение чрез енергийните меридиани и енергийните микромодели на тялото с апарата СКЕНАР»

Повече за Фестивала може да научите оттук. За програма и лектори кликнете тук.

2 – 6 юли 2010
Лятна СКЕНАР Ваканция 2010
Слънчев Бряг, България

SCENAR Summer Holiday 2010

Покана за събитието (EN) – свали PDF

15 – 21 юни 2009
Лятна СКЕНАР ваканция
Слънчев бряг, България

SCENAR Summer Holiday 2009

15 – 16 ноември 2008
Курс по СКЕНАР терапия "Ключови елементи в СКЕНАР терапията. Как да структурираме лечебния курс. Индивидуален подход при хронични и остри състояния"
Лондон, Великобритания

24 - 29 август 2008 г.
Риги - “Кралицата на планините”, Швейцария

"Top on the Top" – Meeting 2008

Лидерите се срещат на върха

Организатори: Проф. A. Ревенко и д-р Г. Суботина, Русия; д-р Ханс Брундлер, Швейцария

На тази среща утвърдени и опитни СКЕНАР преподаватели от цял свят презентираха, дискутираха и достигнаха до общо становище относно съдържанието на съвременното класическо СКЕНАР обучение.

Д-р Мариета Желева беше поканена лично от проф. Ревенко, за да изнесе презентации по следните теми:

Какво е СКЕНАР?

Комбиниране и редуване на Субективен и Индивидуално-дозиран режим

Противоболкова технология. “Динамична атака” срещу болката

Риги, Швейцария - Лидерите се срещат на върха

22-26 юни 2008

Международна лятна СКЕНАР практика с д-р Желева,
организирана от Английско СКЕНАР Дружество и Енергийна Медицина - Център

Слънчев бряг

Лятна СКЕНАР практика в Слънчев бряг Вечерно мероприятие
© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: