Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Първичен преглед с меридианна диагностика

Болшинството от моите пациенти са с психо-соматични проблеми – физическите им оплавания имат психологическа причина и първичният преглед и анамнезата са от голямо значение.

Това е първият ми контакт с моя бъдещ пациент. За да работим като успешен екип, трябва взаимно да се харесаме. Предпочтам да работя с хора, вече решени да сложат край на своя кошмар, на всяка цена. Не приемам пациенти, които просто искат да заместят с нещо вредните лекарства.

Моята цел е не само да премахна оплакванията, а да покажа на пациента защо му се случва всичко това, да стигнем до корена на проблема и да го науча как да вземе контрол над ситуацията и да не допуска това да се случва отново. Между процедурите пациентите ми имат много домашна работа, която също е важна за ефекта и продължителността на лечебния курс.

Пациентът много подробно трябва да опише оплакванията си – не по диагноза, а така както той ги усеща. Уточняваме тяхната сила от 0 до 10, периоди, продължителност, съпътстващи емоции.

Отбелязваме подробно и всички минали оплаквания и заболявания. В холистичната тератия всичко е свързано помежду си и се лекува заедно, но с последователност определена от организма и подсказана чрез обостряния.

Пациентът споделя трудни моменти в своя живот, които могат да се окажат ключови при решаването на проблема. Затова на тази процедура не допускам роднини и познати. Често емоциите изригват и освобождението им има моментален терапевтичен ефект.

Анамнезата за мен е не само събиране на данни, но има и лечебен ефект и поставя основите на стабилен екип за постигане на бързо и трайно излекуване.

Меридианна диагностика

по метода на Накатани с уреда Меди Скрин

Меридианна диагностика с Медискрийн

Кликнете на снимката за да видите пълен размер

Тази диагностика е задължителна за моите пациенти. Помага ми да преценя шансовете ни за успех и да откажа терапия на рискови пациенти.

Според резултатите съставям индивидуална лечебна програма:

- При пациенти с ниски нива на жизнената енергия са необходими дапълнителни процедури за повишаването ѝ;

- При пациенти с висока енергия процедурите се разреждат;

- При данни за вегетативна дистония се включват съответните СКЕНАР процедури;

- При психо-емоционално претоварване и причини са необходими психологически методики;

- При определен тип диаграма има шанс да се добави и терапия с нозодите на д-р Бах.

Подготовка за процедурата: 2 часа преди диагностиката да не се приема храна, но да се пие повече вода.

Какво ще ми покаже Компютърната Меридианна Диагностика?

Нивото на общата енергия

Стойностите извън нормата предупреждават за сериозни патологични процеси, а при изключително ниски стойности и за онкологични проблеми.

Разпределение на енергията в тялото

Критерия е показателен за вегетативен дисбаланс, метаболитни нарушения, психо-емоционални отклонения, проблеми с опорно-двигателния апарат

Разпределение на енергията по Меридианите (енергийните канали)

Показва в кои меридиани има сериозни блокажи и къде са съсредоточени най-големите отклонения. Излишъка или недостига на енергия в тези Меридиани говори за хронични процеси, за тяхното обостряне или за възникване на ново патологично огнище.

Как могат да се използват резултатите от Меридианната Компютърна Диагностика?

При умора, отпадналост и понижен жизнен тонус, недостигът на енергия може да е действителен или да се дължи само на енергийни блокажи. В зависимост от резултатите, терапията се насочва към повишаване на общата енергия или към премахване на блокажите.

Открива се причината за оплакванията от холистичната гледната точка на алтернативната медицина, която често е доста различна от тази на официалната медицина. Търси се корена на проблема от енергийна гледна точка, за да може той да бъде разрешен трайно със съответното лечение, а не само да се подтисне симптоматиката за момента.

Предприемане на съответни превантивни мерки за ограничаване на вероятни бъдещи заболявания, дължащи се на наследствени фактори или предразположение на организма. Наличие на изразен меридианен дисбаланс ясно показва тези заболявания дори при липса на оплаквания за момента.

Съставяне на оптимизиран и строго индивидуален план за лечение според законите на алтернативната медицина.

Проследяването на промените в показателите от диагностиката, обективизира адекватността и ефективността на лечебния процес.

Какво представлява самата процедура?

Най-добре е да се извърши сутрин и на гладно, за да се изключат негативните въздействия натрупващи се през деня и храносмилателните органи да са в покой.

В релаксирано, седнало положение се измерват точно определени точки по китките и глезените.

Компютърната обработка на данните се представя под формата на таблици, графики и текстове.

Следва подробно разяснение на резултатите и предоставяне на пациента на разпечатка от проведеното изследвания.

Цена: 80 лв.

Видео материали

Демонстрация на Медискрийн диагностиката


Демонстрация на Медискрин диагностика и в YouTube


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: