Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Лечение на отпадналост и умора

Това са симптомите на „болест”, която особено през пролетта се разпространява като епидемия. Всеки се оплаква и започва да приема различни витамини и био добавки за да дочака времето, когато слънцето, активните движения и свежата храна ще възстановят жизнеността ни. Свързваме умората с някакъв недостиг на тялото, а не обръщаме внимание на емоциите, които засилват и дори пораждат тези симптоми.

Дългогодишната ми практика показва, че енергията на пациенти със силна умора рядко е с действително ниски стойности. Най-често стойностите на енергията са добри и не съответстват на чувството за нейната липса. В тези случаи самата енергия е достатъчна, но блокирана поради силни и неправилно изразени отрицателни емоции.

И тогава методите на Енергийната Психология водят до категоричен и бърз резултат за 2 - 3 процедури. Комбинираме следните методики:

- EFT или ТЕС – Техника за Емоционална Свобода.

При повторение на оплакването – „чувствам се уморен” се почукват определени акупунктурни точки, което премахва енергийните блокажи.

- EMDR - десенсибилизация на спомени чрез очни движения

Чрез билатерално очно стимулиране се преработват травматични спомени, свързани с оплакването (умора). Терапевтът превежда клиента си през стари и запечатани в съзнанието му спомени, свързани с умора през пролетта. Например тежко заболяване, което е започнало с пролетна умора или провалено мероприятие, поради изтощение. Билатералната стимулация извежда от подсъзнанието асоциации, картини, емоции. Постепенно споменът се неутрализира така, че вече не «дава на късо» при пролетна умора. Симптомите намаляват и дори изчезват още по време на сеанса.

- WHEE – холистичен хибрид между EFT и EMDR

Може да бъде използван професионално и за самопомощ. Чрез тактилна билатерална стимулация, чувствата свързани с оплакването (умора) намаляват, а от там и самата умора. Почукват се определени точки, последователно в ляво и дясно и се изговарят пораждащите се чувства. Например:

- страхувам се, че умората е начало на сериозна болест
- срамувам се, че заради умората съм неработоспособен
- страх ме е, че тази умора ще влоши финансите ми
- виновен съм, че не си изпълнявам добре задачите
- яд ме е, че не мога да се справя с тази упорита умора
- страх ме е, че тази умора ще продължи много дълго
- тъжно ми е, че не съм бодър и жизнен както преди
- яд ме е, че тази умора се отразява зле на външността ми
- и т.н.

Изтощението или умората натрупват отрицателни емоции, които поддържат и засилват оплакванията. Сравнени с мехурчетата в газирана вода, емоциите изплуват на повърхността чрез билатералната стимулация и се спукват, освобождават чрез изговарянето им.

В сеансите си с Енергийна психология използваме различни комбинации от методики, според индивидуалните особености и ги допълваме задължително със самостоятелна работа в домашни условия. Така само с няколко сеанса, не само умората си отива, но и значително се стабилизира общото емоционално състояние.

Изтощението е зов от страна на емоциите, да им обърнем внимание, за да бъде тялото ни бодро и жизнено.

Мнения на пациенти за лечение фобии, панически атаки, депресии и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: