Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Терапия на тревожност

Тревожността е неизбежна в напрегнатото ни ежедневие, защото непрекъснато възникват множество ситуации, на които реагираме с известна тревожност. При обострена нервна чувствителност обаче, тревожността е по-интензивна, по-продължителна и води до фобии, които пречат на живота ви.

Страхът е насочен към конкретен обект или ситуация, а тревожността е състояние, при което не може да се определи за какво точно се тревожите. Фокусът на тревожността е по-скоро вътрешен, от колкото външен -  чувство за смътна, далечна, неуловима опасност. Може да се тревожите да не „изгубите контрол” или да изпитвате смътна тревожност, че „ще се случи нещо лошо”.

Тревожността засяга цялата ви същност. Физическито ви тяло реагира с телесни реакции като ускорен пулс, мускулно напрежение, гадене, сухота в устата, потене. Поведението ви се променя и не можете да действате, да се изразявате или да се справяте с определени ежедневни ситуации. Емоционално се чувствате откъснати от себе си и се страхувате, че ще умрете или че полудявате.

Тревожността може да се прояви под различни форми и с различна интензивност и варира от обикновен пристъп на безпокойство до истински пристъп на паника, със сърцебиене, дезориентация и ужас.

Предварителна тревожност се предизвика само от мисълта за дадена ситуация. Притеснявате се какво ще се случи, ако ви се наложи да се изправите пред своите фобии. Тя набира скорост постепенно и после бързо преминава. „Побърквате от тревога” за нещо в продължение на час и после, ако насочите мисълта си към друго преставате да се тревожите.

Спонтанната тревожност започва внезапно, като „гръм от ясно небе”, бързо се покачва до високо ниво за около 5 минути и после постепенно отшумява, с отпускане за около час.

Генерализираната тревожност продължава поне 6 месеца и се  фокусира върху две или повече области на живота, като финанси, здраве или изяви пред хора, като има поне 3 от следните симптоми:

Всичко това причинява значителен дискомфорт и влошава както работата ви така и контактите и забавленията ви.

В нашия Център постигаме цялостно лечение на различните форми и степени на тревожност. Чрез СКЕНАР терапията премахваме физическите симптоми, а чрез енергийната психология овладяваме обострените емоции, преработваме травматичните спомени, които са корените на проблема и ви подготвяме за връщане отново в нормалния ритъм на живота.

Мнения на пациенти за лечение фобии, панически атаки, депресии и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: