Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Лечение на сърдечна невроза / дистония

Много от моите пациенти съжаляват, че са изгубили толкова много време, нерви и пари, преди да установят точното си състояние и да започнат правилното лечение. За това ви предлагам да прочетете това по-пълно описание на симптомите и поведението на тези пациенти и да се ориентирате по-бързо и лесно и за вашите оплаквания.

Съществуват неврози на редица вътрешни органи, но сърдечната е на първо място, защото сърцето е основeн орган за живота и оплакванията пораждат страх от смъртта. Заливащата ни информация за сърдечните болести по медиите сериозно подхранва психологически тези неврози.

Сърдечни невротични симптоми са: сърцебиене, болка в сърдечната област, прескачане, повишено или понижено кръвно налягане. Придружени са от кардиофобия – страх от възможна смърт от „спиране” или „пръскане” на сърцето. Кардалгиите - болките в областта на сърцето са много разнообразни – пронизващи, давещи, пулсиращи, парещи, стягащи, но е характерно, че често се променят.

Болките най-често се разполагат в сърдечната област, върха на сърцето, лявата гърда. Разпостраняват се и в лявото подребрие и подмишечна област, към лявата плешка, под лопатката и в ръката. Провокират се от емоционално напрежение или резки движения в шийно-гръдния отдел на гръбначния стълб.

Продължителността на болката обикновено е кратка, но може да се задържи часове и дори да е постоянна. Недостигът на въздух е чувство, което често съпровожда болките в сърцето - вдишването е недостатъчно и може да прерастне в страх от смърт чрез задушаване.

Стрелкащата сърдечна болка не позволява на пациента да извърши дълбоко вдишване или издишване, да разгърне гърдите си и може да остане в застинала поза до идване на Бърза Помощ. Двигателното безпокойство също е характерно - тези пациенти не могат да си намерят място, стенат, охкат, викат бърза помощ.

В медицинско заведение и в присъствие на лекар бързо се успокояват и невротичните прояви изчезват. Обикновено не споделят с лекаря за ужасния си страх от смърт, от спиране или пръскане на сърцето. Дълбоко са убедени, че ако я няма болката в сърцето, няма да го има и страха.Това затруднява различаването на сърдечната невроза от органично сърдечно заболяване. Възможно е приемане на пациента за многочислени кардиологични изследвания в стационар, заедно с тежко кардиологично болни. Това може да доведе пациента до сериозна хипохондрия.

Възможно е лекарят след бързо изследване да заяви безапелационното: „Нищо Ви няма. Това са нерви, вземете се в ръце!”. Пациентът с кардионевроза оценява това като невнимателно и дори некомпетентно отношение на лекаря към него, като към болен.

Тези пациенти системно използват валидол и даже нитроглицерин, независимо, че не помага. Когато се убедят в ефекта на транквилизаторите, си правят малка аптечка, която постоянно носят със себе си. Сънят им е нарушен – страхуват се да заспят и да не могат да се събудят. В леглото лежат на дясно, защото смятат, че на ляво болката в сърцето се засилва и не им достига въздух. Общото поведение на пациентите също постепенно се променя – непрекъснато се услушват в работата на сърцето си и притесняващите ги оплаквания.

Първичният страх от смърт от заболяване на сърцето води до поява на вторични страхове, които могат да прераснат във фобии. Страхуват се от действия, които могат да увредят сърцето – физически натоварвания, преохлаждане, прегряване, пушене, алкохол. Избягват ситуации, в които е затруднено оказване на бърза медицинска помощ. Боят се да останат сами, да посещават кино, театър, където се настаняват близо до изхода. Може да се развие и страх от открити пространства…

Получава се порочен кръг, в който оплакванията се самозахранват и размножават. Спрете го навреме!

Вижте мнение от пациент за Мария Йорданова от Димитровград, за вегетативна дистония, сърцебиене, повече информация за процедурите със СКЕНАР и Енергийна психология или информация за контакти.

Мнения на пациенти за лечение на дистонии, сърцебиене, световъртеж и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на дистонии:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: