Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Лечение на невротични разстройства на пикочноотделителната система

„Раздразнен пикочен мехур”, „цисталгия”, „неврогенен пикочен мехур”, са най-често използваните диагнози и са поставени от уролози след изключване на органичен проблем. Протичат по два основни типа:

1. Чести и упорити позиви за уриниране, особено на обществени места – характерно предимно за жените;

2. Затруднение или задържане на уринирането, предимно при мъже, в присъствие на друг човек.

1. Учестеното уриниране (полакиурия) с неудържими позиви, по няколко пъти на час, често болезнено. При остри и хронични заболявания на пикочния мехур, простатата и уретрата също има такива симптоми. Но те се срещат и при неврозите, при които на фона на емоционално напрежение, провокация се явява преохлаждане, остър цистит, полово превъзбуждане. Сънят преустановява неврогенната полакиурия. Обостря се от необходимостта да ползват обществен транспорт, условия при които не могат спокойно да напуснат помещението, за да ползват тоалетната и др. Болните страдат от неприятното усещане в областта на пикочния мехур и перитонеума, а също и от неудържими позиви за изпразването му. С горчива ирония признават, че са им известни всички обществени тоалетни. Те нееднократно са посещавали интернисти и уролози. Преминават многобройни изследнания в амбулаторни и стационарни условия, които отхвърлят органична причина за оплакванията.

Въпреки че са с диагноза „раздразнен пикочен мехур” или по-често „неврогенен пикочен мехур”, дълги месеци и години получават антибактериална и противовъзпалителна терапия. Страхуват се, че не могат да удържат урината си на обществени места и си изработват защитен стериотип. Ограничават излизанията си, освобождават мехура си преди всяко излизане, ползват тоалетната и още веднъж, дори до преди минута вече да са го направили.

2. Пациентите, страдащи от невъзможност да уринират в присъствие на друг човек в млада възраст рядко се обръщат към уролог, защото съзнават невротичния характер на проблема си. В зряла възраст, поради големите неудобства, които им създава този проблем, биват принудени да се обърнат към уролог. Той не намира нищо органично и го препраща към психиатър или психолог. Това просто на пръв поглед разстройство съвсем не е безобидно, защото корените му са в далечното детство, в особеностите на възпитанието. То става източник за невротични страхове и хипохондрия.

Мнения на пациенти за лечение на дистонии, сърцебиене, световъртеж и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на дистонии:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: