Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Лечение на главоболие

Много хора страдат от главоболие. Обикновено се започва с изключване на органични причини: синузит, инфекции, проблеми със зъбите и др. Сериозни изследвания доказват обаче, че в 90% от случаите главоболието се дължи на емоционален дистрес.

Главоболието от напрежение „tension-headache”

Хронично, дифузно притискащо главоболие, с типични индивидуални особености. Започва постепенно и продължава от часове до дни. Особено характерно е, че не се повлиява от аналгетици, щадящ режим и покой. Провокира се от трудности и конфликти на работата или в семейството. Тези хора по принцип трудно се отпускат и релаксират.

Главоболието от напрежение се поражда от мускулното съкращение в тила в отговор на емоционалния дистрес. Продължителното напрежение на мускулите на раменния пояс, тила и цялата глава засилват вътрешната напрегнатост.

Главоболието от напрежение е често при служещи в големи учреждения, постоянно съсредоточени в екрана на компютъра, касиери, продавачи в големи магазини с климатици. Дължи се на принудителната поза в течение на часове, липса на движение и разнообразие, постоянното напрежение, климатиците.

Мигрена

Добре известни са особеностите на пристъпите на мигрена, дори и на тези, които не страдат от нея. По-малко се знае за значението на емоционалния дистрес при мигрената.

Психическите провокиращи фактори са: ситуации, при които подтискат гнева си, напрегната дейност за догонване на срокове, изпълнение на тежка програма или висока цел. За страдащите от мигрена са характерни изрази като: „Длъжен съм да направя това.”,”Длъжен съм да успея в срок.”,”Длъжен съм до обяд да направя хиляди неща.” Пристъпите на мигрена са свързани с различно депресивно или възбудено състояние.

Това обяснява защо успешното лечение на хроничното главоболие задължително трябва да включва работа с явните и скрити емоционални проблеми. Енергийната Психология с различните си методики успешно разрешава тези емоционални причини, а заедно с това и упоритото главоболие.

Мнения на пациенти за лечение фобии, панически атаки, депресии и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: