Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Фибромиалгията – нова болест с древно лечение

Трудно или почти невъзможно е да се докаже тази диагноза. Фибромиалгията дълго време беше отричана от лекарите и едва в последните години американските специалисти я обособяват като отделна болест, тъй като в САЩ от нея вече страдат над 5 милиона души.

Засягат се предимно жени между 20 и 40 год. Най-често се среща при претоварени, преуморени, но и обездвижени хора, които ежедневно работят с компютър. В много от случаите оплакванията са предшествани от сериозен стрес.

Основното оплакване са болки в различни мускули и стави, главно по врата, раменете, гърба и краката. Силата на болката е различна, но никога не изчезва напълно. Характерно за състоянието е, че болките се засилват при покой и леко намаляват при физическа активност, но са постоянни и изнервящи, водещи до чувство за обща слабост, понижено настроение и нерядко до депресивни състояния.

Придружаващите симптоми са разнообразни и в различни камбинации при всеки поразен. Най-често има умора, нарушения в съня, главоболие и световъртеж, сърцебиене, раздразнен стомах и много други.

Към списъка с оплаквания при тази болест могат да се посочат също: световъртеж, прескачане на сърцето, шум в ушите, замаяност, непоносимост към алкохол, шум, ярка светлина и определени миризми, плитко дишане, болки в мускулите и ставите, често сепване и събуждане от сън, чувстветелност към химически вещества и лекарства, честа смяна на диоптрите на очилата, загуба на либито, сухота в очите, устата и гърлото, чувствителност към промени на времето, скърцане със зъби, тревожност и пристъпи на страх, отслабване на паметта и концентрацията.

За потвърждаване на диагнозата няма установено за сега лабораторно изследване. По скоро диагнозата се поставя чрез изключване на други заболявания.

Смята се, че Фибромиалгията има психогенен произход и предшества или маскира паническите кризи. Известна е още като „синдром на хроничната мускулна болка” или „психогенен ревматизъм”. Поради това, лечението според официалната медицина се състои в комбинация от медикаменти – главно антидепресанти, успокоителни, подобряващи съня, обезболяващи и тонизиращи. Допълнително се препоръчват умерени физически натоварвания и регулиране на психическите претоварвания.

Световният опит с тези медикаменти показва ограничен и бавен резултат и то след преодоляване на страничните ефекти от антидепресантите и сънотворните.

Алтернативната медицина обаче има разрешение на проблема тъй като едновременно лекува и тялото и психиката.

При енергийната терапия, особено в нейния съвременен електронен вариант със СКЕНАР, не е необходимо поставяне на точна диагноза. Ръководещи са оплакванията на пациента и то точно в тяхната абсолютно индивидуална комбинация и последователност. Редуването на процедури с общо стимулиращо въздействие с такива насочени към конкретните оплаквания и зони дава бързи и трайни резултати.

Включването на високоефективни техники от енергийната психология разчиства натрупаните психоемоционални корени, освобождават енергията заключена в емоционалните възли и предотвратяват прехода към по-сериозни заболявания. Всичко това се постига без страничните ефекти на медикаментите.

Новата болест Фибромиалгия намира своето успешно разрешение чрез съвременните методи на древното лечителско изкуство.

Мнения на пациенти за лечение на дистонии, сърцебиене, световъртеж и др.

Всички мнения на пациенти на д-р Желева.

Други примери за алтернативно лечение на дистонии:


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: