Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Дори и малките белези - с голямо значение за здравето

Според официалната медицина белезите могат да предизвикат физически и емоционален дискомфорт и да ограничат движението в съседната на белега област.

Според Енергийната медицина обаче, те могат до блокират енергията в меридиана, който преминава през тях и с това да повлияят на цялостната енергетика и жизненост на човека. Най-опасни са белезите от вторично заздравяване /след загнояване/ или тези, след лапароскопии или дренове. Не бива да се съди само по големината и вида на белега. От голям и грозен белег може само един - два малки участъка да са блокиращи.

Дори малки и козметично издържани белези също могат да са опасни. От определящо значение е и разположението на белезите – дали са на пътя на енергийния канал или меридиан. Веднага след операции може да се получи меридианит – раздразване на канала, което се изразява с преходно главоболие, изтръпване, болка.

При стари белези предизвиканият блокаж се развива постепенно и връзката между оплакването и белега се загубва във времето. Ориентиращо може да е разпространението на оплакването – точно по хода на меридиана. Например много често при пациенти с мигрена се открива стар белег по страничната част на крака и тялото, а болките в главата се разпространяват точно по хода на този меридиан. Ако имате болки, които се повтарят сравнително по едно и също време в денонощието, проверете кой енергиен меридиан е активен в тези часове и потърсете белези по неговото протежение.

Подозрителният белег трябва да бъде изследван и да се обработи, за да се премахне блокажа.

Това може да се направи чрез иглотерапия, мокса и СКЕНАР – електронния вариант на иглотерапията. ”Развързването” на енергийния възел в белега води до освобождаване на голямо количество енергия и може да причини лечебна криза, под формата на главоболие, топла вълна, напрежение. Това леко и временно неудобство обаче си заслужава, защото премахва дългогодишната причина за редица страдания.

Белези, в областите с важна енергетика, като долната част на корема, врата, лицето, главата и гръбначния стълб могат да имат голямо значение.

При операция на дискова херния например, има принципен консенсус, между официалната и енергийната медицина, че оперативният белег може да е важна причина за провал в лечението, като намали кръвоснабдяването и засили опъването на нервите в тази област. Затова е важно при пациенти с болки в гърба да се потърсят белези в тази област. Тяхното третиране може значително да подобри състоянието на пациента.

Много опасни са също белезите които хоризонтално пресичат тялото и обхващат няколко меридиана едновременно, като белезите след цезарово сечение, гинекологични операции и операции на щитовидната жлеза.

Ако имате упорити, неповлияващи се от стандартните методи на лечение оплаквания и се съмнявате в някои от старите си белези, посетете центъра по Енергийна Медицина.

Понякога е достатъчна дори само една процедура, за да настъпи освобождаване на блокаж съществуващ от години.

Цена на процедурите: от 10 до 30 лв. в зависимост от броя на белезите и степента на блокажите.

Вижте мнението на наш пациент, Руска Иванова: 30-годишен белег преобърна живота ми


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: