Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Енергийна Психология

Енергийната психология съчетава западна психология и източна медицина.

Енергийна психология

Кой се нуждае от Енергийна психология?

Следим съвестно, различни показатели на сърдечно-съдовата си система - пулс, кръвно налягане, холестерол, ЕКГ, а не обръщаме достатъчно внимание на състоянието на Енергийната ни система. Забравяме, че най-често първите симптоми са на психо-емоционално ниво и ако не им обърнем внимание те се материализират в органични проблеми, чието лечениe е значително по-трудно.

Някои от нас имат фобии – от змии, мишки, кучета или от летене, височини, болест или смърт. Те полепват по стените на енергийните ни канали, както холестерола по кръвоносните съдове. Отрицателните емоции, напрежението и стреса, засилват този процес и енергийната ни система започва да страда.

На кого може да помогне Енергийната психология?

Пациенти, които не съзнават, но подозират емоционалния корен на физическите си проблеми – оплакването се появява или рязко се засилва, след тежко емоционално преживяване.

Оплакването може да започне и след дълъг, скрит период – месеци след травмиращото събитие и е необходимо постепенно да се намери връзката му с тази отрицателна емоция.

Чести са случаите при които оплакването е силно и драматично, дори се търси спешна медицинска помощ, но обективни причини за състоянието не могат да се открият. Най-честите симптоми са сърцебиене, болка в сърдечната област и лява ръка, главоболие, световъртеж и премаляване, задушаване и стягане в гърлото. Това са т.н. панически кризи, които обикновено не са еднократни, не отшумяват, а се засилват и зачестяват. Обикновено следват безкрайни изследвания и лекарски консултации, които не откриват никаква съществена обективна причина. В контраст с безсилието на традиционната медицина, няколко сеанса Енергийна психология не само откриват причината, но и окончателно премахват тези оплаквания.

В какво по точно се състои самата процедура?

Общото при методиките на Енергийната психология се състои в търсене, формулиране и произнасяне на проблема, едновременно с въздействие, чрез почукване, върху определени акупунктурни точки.

Всяка една от методиките от тази група има своите особености и различия в алгоритъма, формулировката и набора от акупунктурни точки.

Някои от тях са ефективни при конкретни травматични ситуации, а при други не е необходимо точно формулиране на проблема. Има методики, които могат да се използват успешно и за самолечение, а други трябва да се извършват само от специално обучени терапевти.

Използват се и комбинации от различните методики, при което се увеличава обхвата и ефективността им.

Как помага Енергийната психология – мнения на пациенти: Марина Николова, Русе, Дияна Колева - 39г., Пловдив

Цена на една лечебна процедура: 50 лв.

Информация за контакти

Повече за Енергийната психология

Публикации в медиите с д-р Желева на теми, свързани с енергийната психология.

Това е ново направление в психологията, при което отработването на емоционалния проблем се съчетава със стимулиране на акупунктурни точки.

Възниква в Америка преди около 15 год. След широкото й разпространение в САЩ, завладява Европа и от скоро е и в България. През август 2008 г. се проведе първият курс за професионално обучение по Енергийна психология в България. Малцина сме все още българите преминали и ІІІ-то ниво за професионално използване на техниките от Енергийната Психология.

Енергийна психология

Методи на енергийната психология:

ТFТ

Енергийната психология започва с терапията на д-р Роджър Калахан:
Thought Field Therapy - Терапия на мисловното поле

Енергийна психология

ТАТ

д-р Флеминг Тапас

Тапас Акупресурна Техника

Tapas Acupressure Technique

Енергийна психология

BSFF

д-р Лари Нимс
BE SET FREE FAST "Behavioral & Emotional Symptom Elimination Training For Resolving Excess Emotion: Fear, Anger, Sadness & Trauma."

Енергийна психология

EMDR

Франсин Шапиро
Eye Movement Desenzitizasion and Reprocessing
За отработване на травма при
Пост Травматични Стресови Разтройства

Енергийна психология

EFT

Гари Крейг
Emotional Freedom Technique
Техника за Емоционална Свобода

Енергийна психология

WHEE

д-р Даниъл Бенър
Wholistic Hybrid Derived From EMDR and EFT”, позната и като “Whole Health – Easily and Effectively”
Създателят на тази нова методика д-р Даниел Бенър съчетава оптимално елементи от EMDR и EFT, което прави WHEE една от най-ефективните меридианни техники на направлението Енергийна Психология

Енергийна психология Енергийна психология

При класическата психотерапия положителният резултат настъпва след многобройни терапии и проблемът може да се завърне след време.

Лекарствената психотерапия само подтиска емоционалният проблем докато се приемат лекарствата и се завръща отново при спирането им. Съпроводена е и с редица странични ефекти от медикаментите.

Енергийната психология успява да разреши емоционалните проблемите много по-бързо и трайно защото:

Енергийната психология може да се прилага  самостоятелно, като поредица от психологически сеанси или като част от обща енергийна процедура.

Енергийната психология е изключително ефективна при емоционален стрес, фобии, панически разстройства, депресии, тревожни състояния и редица други чисто психоемоционални проблеми.

Енергийната психология повишава ефективността на лечение и на чисто физически оплаквания.

Много често, тежки и драматични оплаквания при млади хора имат емоционален корен и Енергийната психология  бързо повлиява тази симптоматика.

Методиките на Енергийната психология са доказали ефективността си и в случаи на хронични, дълготрайни физически проблеми, които повлияват отрицателно и психиката.


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: