Начало За Д-р Желева Мнения Новини Контакти Полезно

Най-ново в сайта

Методи на лечение

Енергийна психология

Лечение на дистонии:

СКЕНАР терапия при:

Паническата атака – взрив на мина в психическото ни поле

Паническата атака е с внезапно, неочаквано начало, силна и разнообразна симптоматика и емоционално обвита със страх, достигащ до ужас.

Когато паническите атаки зачестят и следват една след друга пациентите ми вече са наясно какво им се случва и как ще се развие кризата. Недоумяват обаче, защо тези кризи ги връхлитат, дори когато са спокойни и не вършат нищо особенно или притеснително.

Сравнявам състоянието им с придвижване в минирано поле - когато настъпят заровена бомба, тя се взривява като паническа атака.

Бомбота е заровена назад във времето – предишна криза или стресова ситуация. Най-често заравяме бомба, когато се случи нещо внезапно, драматично и ние се чувстваме застрашени и без яснота за бъдещето – тогава просто замръзваме за момент и този огромен стрес трайно се запечетва в подсъзнателното ни поле.

Затова и почти всяка силна паническа атака е нова заровена мина.

Кога активираме тези мини? – когато нещо повтаря или ни напомня обстоятелствата от заравянето на мината. Например подобно време – час от денонощието или съответен месец, сезон или силно слънце, дъжд или буря. Може де се повтаря ситуация на работата, на почивка или на обстановката или извършваната дейност. Много често взривяването се получава при четене на дадена информация, гледане на филм, новини или обаждане по телефона. Затова уча пациентите си да си спомнят, какво са правили и мислили 10 -15 минути преди началото на кризата. Така установяваме коя мина е избухнала и след това пристъпваме към нейното обезвреждане.

Тук е голямата разлика между медикаментозната терапия и холистичния подход. Антидепресантите и успокоителните просто притъпяват усещанията при кризите. Тази терапия неутрализира не само отключващия фактор за кризата, но и първопричината на проблема, която се търси и намира далаче, далече във времето, като се минава през поредица от подобни епизоди.

Правилно проведената терапия, не просто прекратява сегашните панически кризи, но и преустановява появата им за в бъдеще, защото заровената мина е трайно и окончателно деактивирана.


© 2009-2018 Всички права запазени, Енергийна медицина - д-р Мариета Желева
Дизайн, изработка и SEO от Уеб ФокусДизайн и изработка: